Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos-spárgás tészta

Spárga és citrom: szuper jó kis kombináció, amit azt hiszem, hogy senkinek sem kell bemutatnom. Most azonban csavartam egyet az alapízeken, és egy olyan tésztás fogást készítettem, amit azok is nagyon fognak szeretni, akik hús nélkül el sem tudnak képzelni egy főételt.
2018. May 15.

Hozzávalók

4 személyre
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • kevés olívaolaj

  • 30 dkg tetszőleges, rövidebb fajtájú száraztészta
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 20 dkg kolbász
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 csipet csilipehely vagy tört csili
  • 1 db biocitrom
  • parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

A koktélparadicsomokat megmossuk, sütőtálba tesszük. Locsolunk rájuk kevés olívaolajat, megsózzuk, összeforgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük. Akkor vannak készen, ha már puhák, de még megtartják formájukat.

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük.

Egy serpenyőbe szórjuk a kockázott bacont, a félkarikára vágott kolbásszal együtt zsírjára olvasztjuk. Erre kerül a megpucolt, finomra vágott fokhagyma.

Közben a spárgát megpucoljuk (a fás részeit letörjük, a szárról a vastagabb „pikkelyeket” eltávolítjuk, meghámozni nem szükséges), a fejeket levágjuk, a maradékot 2-3 centis darabokra szeljük. Először ezeket adjuk a kolbászos alaphoz, 1-2 percig pároljuk, majd a sípokat is beleszórjuk. Sóval és csilivel ízesítjük, készre pároljuk. A végén citromhéjat reszelünk hozzá (ízlés szerint, én ehhez a mennyiséghez kb. negyed citrom héját és egy evőkanálnyi citromlevet szoktam adni). Hozzáforgatjuk a kifőtt, leszűrt tésztát.

A kész tésztát a sült koktélparadicsomokkal és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Humusz, a közel-keleti mártogatós

Humusz, a közel-keleti mártogatós

Az arab világ egyik legismertebb és legkedveltebb mártogatósát ma ünnepeljük.
Sonkával és bébispenóttal töltött rántott sajt tavaszi bulgursalátával

Sonkával és bébispenóttal töltött rántott sajt tavaszi bulgursalátával

Hogy ne legyen unalmas, ne csak rántsd, hanem töltsd is meg!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!